Tunnbröd

Idag har jag bakat tunnbröd! hur gott som hellst! :) Jag orkade inte vända bilden så ni får vrida huvudet! Passa nackspärren! :O
12 st Mjuka tunnbröd
25 g smör/margarin
2 ½ dl mölk
1/3 jäst
1 krm salt
1 krm hjortronsalt
1 msk sirap
3/4 grahamsmjöl
½ dl råsikt
3-4 dl vetemjöl
Smält margarinet i en kastrull och häll sedan i mjölken tills det blir fingervarmt (ca. 37 grader).
Smula ner jästen ner i en bunke och rör sedan ner mjölken och fettet. Tillsätt salt och hjortronsaltet. "Höfta" i sirap eller använd ett olja mått. Blanda mjölerna (vetemjöl sist!).
Dela degen i 2 st delar och lägg de på ett mjölat bakbord. Låt de sedan jäsa i 10 min.
Dela varje deg i 6 bitar och kavla ut dem lika stor som stekpannans botten. Nagga eller rulla på med kruskavel.
Värm stekpannan på 4:an (inget fett!). När vattenstänk låter i pannan är den klar. Stek då varje sida i ca. 2 min!
bye ♥/ ellen
Kommentarer
Postat av: Micaela
Så gott med tunnbröd! Längesen jag åt det faktiskt, men nu blev jag sugen då jag såg din bild :)
Trackback